VVIP DENAI CINTA

25 Mei 2011

LELAKI MATI TERGANTUNG DALAM LOKAP BALAI POLIS

Hai... Dalam tahanan polis pun boleh mati. Mati tergantung menggunakan seutas tali? Siapa yang beri tali atau sediakan tali...? Biasanya tahanan diperiksa rapi dan segala barangannya disimpan oleh pihak polis. Satu lagi kes yang memerlukan pihak PDRM memberikan jawapan konkrit kepada sekalian rakyat agar kredibiliti pasukan tidak terus diperlekeh dan dipandang serong.
| Bernama | KLUANG, 24 Mei : Seorang lelaki yang ditahan polis bagi membantu siasatan berhubung kes pencerobohan kediaman ditemui mati dalam lokap Balai Polis Simpang Renggam di sini Selasa. Ketua Polis Daerah Kluang ACP Mohd Fawzi Arshad berkata Nasrul Redzuan Mohamad, 25, ditemui mati tergantung kira-kira pukul 10.20 pagi oleh anggota polis yang bertugas ketika mahu memindahkan lelaki terbabit ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kluang.


"Nasrul Redzuan ditahan polis selepas dipercayai menceroboh kediaman salah seorang penduduk di kawasan Simpang Renggam dan menyerang sehingga mengakibatkan kecederaan pada mangsa pada kira-kira pukul 6.30 pagi tadi."

"Dia kemudian dibawa ke Balai Polis Simpang Renggam sebelum ditempatkan sementara di lokap tahanan bagi proses laporan. Bagaimanapun, ketika anggota bertugas ingin memindahkannya ke IPD Kluang, anggota berkenaan menemui dia mati tergantung di dalam lokap tersebut," katanya kepada pemberita.

Mohd Fawzi berkata pemeriksaan lanjut mendapati Nasrul Redzuan yang berasal dari Felda Bukit Rokan Utara, Gemencheh, Negeri Sembilan, menggantung dirinya menggunakan seutas tali. Beliau berkata mayat lelaki itu kemudian dihantar ke Hospital Kluang untuk bedah siasat.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails