VVIP DENAI CINTA

07 April 2011

Guru Wanita Patah Hidung Ditumbuk Pelajar Bahalol!!!

Tumbuk le hidung i kalau berani!!!

Guru Wanita Patah Hidung Ditumbuk Pelajar
KANGAR, 7 April [BERNAMA] : Seorang guru wanita sebuah sekolah menengah di Bukit Ketri dekat sini patah hidungnya apabila ditumbuk oleh seorang pelajar lelaki sekolah itu Khamis. Jurucakap Jabatan Pelajaran Perlis berkata kejadian itu berlaku apabila seorang pelajar tingkatan dua dikatakan menumbuk muka guru berkenaan, Mariati Mat Ail, 37, semasa beliau cuba meleraikan pergaduhan sekumpulan pelajar di hadapan sebuah kelas.

Kejadian berlaku pada pukul 12.40 tengah hari semasa waktu pertukaran kelas dan ketika melalui koridor sekolah, guru itu ternampak pergaduhan tersebut dan cuba meleraikannya, katanya ketika ditemui di Hospital Tuanku Fauziah (HTF) hari ini. Mariati dibawa ke HTF untuk menerima rawatan sebagai pesakit luar.

Takkan cikgu kene pakai penutup hidung plak lepas ni...?

Menurut jurucakap itu Mariati dipercayai cuba mengajak pelajar berkenaan ke bilik disiplin untuk dikenakan tindakan disiplin kerana bergaduh namun secara tiba-tiba pelajar tersebut menumbuk muka beliau menyebabkan hidungnya patah dan berdarah. Beliau mendakwa, pelajar itu pernah digantung sekolah kerana masalah disiplin tetapi dibenarkan meneruskan semula persekolahannya di sekolah yang sama.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Padang Besar, Supt Che Man Md Dros ketika dihubungi dan mengesahkan kejadian itu berkata pihaknya ada menerima dua laporan berhubung kejadian itu. Katanya laporan pertama oleh guru wanita itu dan kes tersebut akan disiasat mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja menyebabkan cedera parah.

Satu laporan lagi dibuat oleh seorang pelajar tingkatan satu yang mendakwa beliau ditendang oleh pelajar yang sama dan kes itu akan disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana sengaja menyebabkan kecederaan.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails