VVIP DENAI CINTA

16 Oktober 2010

Yalal Chin Selamat Dikebumikan

Terkejut juga apabila membaca berita yang tersiar di mstar Online, kita kehilangan seorang lagi anak seni. Seorang pelakon yang bagi aku cukup berkarekter dan mampu menghidupkan setiap watak yang diberikan kepadanya dengan amat baik. Semoga Allahyarham ditempatkan Allah swt di kalangan hamba-hambaNYA yang beriman dan beramal soleh. Salam takziah untuk seluruh keluarga Allahyarham Yalal Chin. Al-Fatihah.
....................................

Emelda Rosmila dan Yalal Chin (kanan) ketika berlakon dalam Jongkang Jongkit.
PETALING JAYA : Jenazah pelakon dan dramatis terkenal, Yalal Chin selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kelemak, Alor Gajah, Melaka pada pukul 11.30 pagi, Sabtu. Beliau meninggal dunia kerana sakit jantung dan komplikasi pendarahan dalam otak di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), Cheras pada pukul 12.15 pagi, Sabtu. Allahyarham sebelum ini ditempatkan di Unit Rawatan Jantung (CCU) di HUKM kira-kira dua minggu lalu.

Yalal Chin atau nama sebenarnya Yalal Abu Chin, 67, meninggalkan seorang balu iaitu Suriani Mohd Yusof.
Jenazah Allahyarham dibawa ke Melaka, awal pagi ini, untuk disemadikan di kampung halamannya. Sepanjang penglibatan arwah dalam industri seni, beliau pernah bergelar pengarah, pengurus produksi dan jururunding skrip. Yalal pernah muncul dalam filem Misteri Jalan Lama, Paloh dan Wanita Bertudung Hitam, drama bersiri Ezora dan telefilem Aku Yang Aku Cari.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails