VVIP DENAI CINTA

16 November 2011

KOS RM1.8 JUTA UNTUK LAMAN FACEBOOK - KEMENTERIAN PELANCONGAN Curi-Curi Wang Malaysia!!!


  • BELANJAKAN RM1.8 JUTA HANYA UNTUK KEMPEN MENGGUNAKAN FACEBOOK!!!
  • WUJUDKAN BEBERAPA LAMAN FACEBOOK DENGAN KOS RM1.8JUTA, BAHALOL!!!
  • MENTERI PELANCONGAN PERLU BERTANGGUNGJAWAB!!!
  • MENTERI PELANCONGAN WAJIB LETAK JAWATAN!!!
  • SPRM SILA LAKUKAN SIASATAN!!!
  • PEMBAZIRAN WANG RAKYAT WEWENANG DILAKUKAN!!!
  • PILIHANRAYA UMUM NANTI, KITA HUMBANKAN PUAK-PUAK INI!!!
  • KLIK DI SINI CURI-CURI WANG MALAYSIA
facebook : KEMENTERIAN PELANCONGAN BAZIR RM1.8 JUTA
KUALA LUMPUR, 15 November : Perbelanjaan RM1.8 juta yang digunakan oleh Kementerian Pelancongan Malaysia dalam kempen 'sosial media branding' yang hanya menggunakan laman sosial 'facebook (FB)' dilihat sebagai satu tindakan yang membazir. Ahli Parlimen Rasah, Loke Siew Fook dari DAP menjelaskan ramai rakyat negara ini mempunyai laman sosial tersebut dan memiliki ramai peminat tetapi beza rakyat Malaysia dengan Kementerian Pelancongan adalah mereka melakukan aktiviti kegemaran itu tanpa mengeluarkan perbelanjaan yang besar.

"Ini menunjukkan perbelanjaan yang digunakan oleh Kementerian Pelancongan adalah satu pembaziran yang besar, laman sosial FB adalah percuma tanpa memerlukan kita membayar apa-apa kos untuk memilik akaun tersebut."

"Dalam pada itu jika hanya untuk memuat naik aktiviti atau kempen pelancongan kita hanya memerlukan seorang pegawai sahaja, tetapi kos yang besar itu adakah kementerian menggunakan pegawai yang ramai hanya untuk melakukan kerja yang mudah," jelasnya yang juga Ketua DAPSY.

Beliau juga memberitahu pihak Kementerian Pelancongan perlu menjelaskan apa yang telah mereka belanjakan dengan peruntukan yang besar itu kerana ia adalah satu yang mustahil kerana untuk satu laman sosial FB kos sedemikian diperlukan.

Tambahnya lagi, melalui jawapan bertulis yang beliau terima dari Kementerian Pelancongan berhubung dengan perbelanjaan RM1.8 juta itu, kementerian memberitahu bahawa Indeks Prestasi Utama (KPI) bagi laman sosial tersebut yang dilancarkan pada Mei 2011 mencapai 120,000 orang peminat pada Disember 2011.

"Saya melihat rakyat Malaysia yang mempunyai akaun laman sosial FB juga mempunyai peminat melebihi apa yang di sasarkan oleh KPI Kementerian Pelancongan, itu tanpa menggunakan apa-apa kos yang besar hanya sekadar mengisi masa lapang."

"Jadi apa yang ingin saya perkatakan Menteri Pelancongan perlu bertanggungjawab atas perbelanjaan yang besar ini dan beliau perlu memberi penjelasan kepada rakyat negara ini di manakah wang tersebut dibelanjakan," sambungnya lagi. - Harakahdaily

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails