VVIP DENAI CINTA

05 April 2012

Adik Nur Farrahin - Semoga Tenang Di SisiNYA


Allahu Akbar!!! Hampir hilang kata-kata pabila melihatkan apa yang berlaku ini. Sebelum ini hanya sering mendengar kuliah dari Ustaz Azhar Idrus yang selalu mengingatkan agar pengguna laman sosial terutamanya Facebook agar tidak meletakkan gambar membuka aurat kerana ia merupakan suatu dosa yang besar apatah lagi seandainya kita meninggal dunia tanpa sempat memadamkan semua gambar yang diupload.

Gambar dan artikel ini bukan untuk menghina arwah, adik ini telah pergi menemuiNYA pada 28 Mac 2012 yang lalu (kematian akibat kemalangan). Sahabat-sahabatnya kini sedang berusaha untuk block akaun Facebooknya (khabarnya ibu arwah bermimpi arwah tidak tenang di sana).

Tujuan entri ini saya keluarkan agar ia menjadi iktibar kita bersama. Terutamanya kaum wanita, usahlah terlalu obses untuk mengupload gambar-gambar terutamanya gambar yang membuka aurat ataupun gambar kalian dalam keadaan sekadar 'membalut aurat'. Kesannya amat berat andainya kita tidak sempat memadamkannya sebelum pergi mengadap ILAHI.

Adik Nur Farrahin, semoga pemergianmu merupakan suatu iktibar buat kami yang juga lemah dan sering lalai dalam menuruti perintahNYA. Semoga dirimu tenang dan ditempatkan ALLAH SWT di kalangan hambaNYA yang beriman dan beramal soleh. AL-FATIHAH.

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails