VVIP DENAI CINTA

24 April 2012

Anak Ananda Krishnan Seorang Sami Buddha

Akhbar berbahasa Cina, Kwong Wah Yit Poh merakamkan detik-detik pertemuan
individu kedua terkaya di Malaysia itu bersama anaknya di Bukit Bendera, Isnin.
 
Ananda Krishnan, memiliki harta sebanyak RM29.66 bilion, merupakan individu ke-89 terkaya di dunia. Anaknya Ven Ajahn Siripanyo, merupakan seorang sami Buddha di Bukit Bendera, Pulau Pinang. Di saat anak-anak Billionaire dan anak-anak Pak Menteri sibuk mengecapi kemewahan dunia, anak Ananda Krishnan sebaliknya memilih untuk menjadi sami.

Ananda Krishnan Luang Masa Bertemu Anaknya
GEORGE TOWN : Jutawan terkemuka, T. Ananda Krishnan meluangkan sedikit masa daripada kesibukan kerja untuk bertemu dengan anaknya, Ven Ajahn Siripanyo, seorang sami Buddha yang berada di Bukit Bendera di sini, Isnin.

Dengan hanya berkemeja-T dan berseluar jean, taikun berusia 74 tahun itu tiba di tempat tumpuan pelancong itu dengan menaiki sebuah kereta mewah jenis BMW dan ditemani beberapa pengawal peribadi kira-kira pukul 9 pagi, Isnin. Beliau dibawa ke lokasi yang tidak diketahui jauh di dalam hutan di Bukit Bendera di mana anaknya berada di situ bersama dengan 60 sami yang lain.

Difahamkan Ven Siripanyo adalah anak tunggalnya daripada perkahwinan terdahulu. Akhbar berbahasa Cina, Kwong Wah Yit Poh merakamkan detik-detik pertemuan individu kedua terkaya di Malaysia itu bersama anaknya. Ven Siripanyo dilaporkan berada di situ pada Ahad sebelum bermalam di sebuah bangunan ala kolonial di dalam hutan itu.

Menurut penduduk di situ, Ananda Krishnan membeli sebuah bangunan yang mempunyai 30 bilik itu tiga tahun. Akhbar itu turut melaporkan Ven Siripanyo tunduk sebagai tanda hormat apabila melihat bapanya. Dia kemudiannya membawa bapanya ke sebuah taman di mana Ananda Krishnan mengambil gambar pemandangan sepanjang lawatannya.

Ananda Krishnan dilihat meninggalkan kawasan itu pada tengah hari manakala anaknya dan beberapa yang lain berlepas ke Thailand pada sebelah petang. Ananda Krishnan atau nama ringkasnya, AK mempunyai harta kekayaan bernilai RM29.66 bilion menurut majalah Forbes.

Beliau merupakan individu kedua terkaya di Malaysia selepas Robert Kuok dan menduduki tempat ke-89 di dunia. Beliau memiliki empayar multimedia termasuk dua syarikat telekomunikasi Maxis Communications dan Measat Broadcast Network Systems (Astro). mStar Online

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails