VVIP DENAI CINTA

31 Mac 2012

Temui Kartunis Anti Lynas Di Kuantan HARI INI!!!

WARGA KUANTAN datang beramai-ramai untuk memberi sokongan dalam menjayakan Program amal "Kartunis Anti Lynas" bersama Zunar, Jonos, Johhny Ong, Azmie Taha, Abdullah Jones, Azman Md Noh dan ramai lagi di Kuantan pada 31 Mac 2012. Program seperti pertandingan melukis dan mewarna untuk kanak-kanak, demonstrasi melukis kartun, karikatur wajah percuma untuk orang ramai.

LOKASI :
BALOK - Dewan Balok Putra, Balok (belakang Petronas) (jam 3.00ptg - 5.00 ptg)
PANTAI TELUK CEMPEDAK - 8.00 mlm

KARTUNIS ANTI LYNAS BERKEMPEN DI KUANTAN
Sekumpulan kartunis, diketuai Zulkiflee SM Anwar Ulhaque atau Zunar akan turun ke Kuantan esok untuk mengadakan program kesedaran tentang dakwaan bahaya sisa nadir bumi kepada penduduk tempatan. Mereka bagaimanapun akan melakukannya secara kreatif, termasuk melalui acara seperti peraduan melukis dan mewarna kanak-kanak, acara melukis karikatur, melukis kain rentang secara terbuka dan demonstrasi melukis kartun.

Menurut satu kenyataan, kartunis yang akan mengambil Johhny Ong, Nor Azlin Ngah (Jonos), Azman Md Noh, Azmie Taha dan Abdullah Jones. "Program amal ini adalah sebagai melaksanakan tanggungjawab kami sebagai kartunis kepada masyarakat," kata Zunar yang terkenal dengan kartun-kartun politiknya.

"Kami berharap kaedah penerangan menerusi program santai begini akan memberi lebih kesedaran kepada masyarakat setempat tentang bahaya sisa nadir kepada kepada mereka dan generasi akan datang."

Program di Balok dan pantai Teluk Chempedak itu dianjurkan bersama dengan NGO Save Malaysia Stop Lynas (SMSL) and BADAR - antara dua kumpulan paling depan menentang projek syarikat Australia itu. - Malaysiakini

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails