VVIP DENAI CINTA

18 Januari 2012

KERAJAAN PUSAT TIDAK AKAN MERASA SESEN PUN HASIL PETROLEUM JIKA KELANTAN TIDAK BERADA DALAM PETA MALAYSIA!!!UMNO MEMBELA BANGSA? ATAU KALIAN SEKADAR MEMENUHKAN TEMBOLOK?!!! KELANTAN MAJORITI UMATNYA ADALAH MELAYU ISLAM, KENAPA MELAYU KELANTAN DIPINGGIRKAN OLEH UMNO YANG KONONNYA MEMPERJUANGKAN NASIB MELAYU?

KENAPA RAKYAT KELANTAN DINAFIKAN HAK UNTUK MENDAPAT ROYALTI PETROLEUM? JIKA KELANTAN TIDAK BERADA DALAM 'PETA' MALAYSIA, MAKA KERAJAAN PUSAT LANGSUNG SESEN PUN TAKKAN MERASA HASIL PETROLEUM!!!!! UMNO USAH MENJADI PETUALANG, ANJING DAN BAJINGAN...!!!! USAH DINAFIKAN HAK RAKYAT KELANTAN. KEMBALIKAN HAK ROYALTI PETROLEUM KEPADA KAMI RAKYAT KELANTAN!!!!!!!

DATUK PADUKA HUSAM MUSA : "Kenapa Kelantan dianak-tiri, padahal kita sama-sama rakyat Malaysia, sama-sama satu komponen daripada Malaysia, ini penganiayaan yang berterusan sejak daripada zaman orang putih. Orang putih telah pinggirkan Kelantan, jalan-jalan Kelantan tidak dibina dengan baik, (landasan) keretapi dibina kemudian, pelabuhan tak ada, airport tidak diberi taraf antarabangsa, universiti pun baru kebelakangan ini dibuat di Kelantan, jadi sampai bila orang ISLAM Melayu Kelantan patut dianak-tirikan."

"Satu saja cara kita boleh membetulkan keadaan ini, iaitu 14 kerusi PARLIMEN di Kelantan kita kena menang, supaya dengan itu Pakatan Rakyat boleh memerintah Putrajaya dan segala dasar, diskriminasi, dan pilih kasih yang berlaku selama ini dapat kita betulkan dan Kelantan akan diberikan hak untuk dapat royalti petroleum ini pada hari pertama kita dapat membentuk kerajaan."

"DAN JANGANLAH SEBAHAGIAN KAMU MEMAKAN HARTA SEBAHAGIAN YANG LAIN DI ANTARA KAMU DENGAN JALAN YANG BATHIL DAN (JANGANLAH) KAMU MEMBAWA (URUSAN) HARTA ITU KEPADA HAKIM, SUPAYA KAMU DAPAT MEMAKAN SEBAHAGIAN DARIPADA HARTA BENDA ORANG LAIN ITU DENGAN (JALAN BERBUAT) DOSA, PADAHAL KAMU MENGETAHUI." [AL-BAQOROH : 188]

Tiada ulasan:

Related Posts with Thumbnails