VVIP DENAI CINTA

20 Julai 2010

PENIPUAN DI FACEBOOK : NURUL GERSANG, AZHAR TERANSANG!!!

Nurul Gersang Pasang Jerat Di Facebook - Berita Hairan
KEPALA BATAS : Seorang gadis yang menamakan dirinya 'Nurul Gersang', dikesan menggunakan Facebook bagi menawarkan diri untuk menjadi teman tidur sebagai helah untuk menjerat mangsa. Gadis berusia 20-an itu memuatkan nombor telefon dalam laman sosial terbabit serta mempamerkan gambar seksi bagi menawan mangsa.


Apabila ada individu menghubunginya, dia akan bertanya 'nak booking ke' sebelum meminta 'bakal' pelanggan memasukkan sejumlah wang ke dalam akaun miliknya sebagai syarat bertemu. Bagaimanapun, gadis berkenaan memberi pelbagai helah apabila tempoh temu janji ditetapkan tiba, walaupun wang sudah dimasukkan ke dalam akaunnya.

Seorang peniaga yang cuba 'menjerat' gadis itu, Azahar Omar, 32, mendakwa dia melihat maklumat peribadi gadis itu dalam Facebook pada 10 Julai lalu yang menggunakan nama
'Nurul Gersang'.

"Saya menghubungi gadis berkenaan pada 16 Julai lalu dan dia menawarkan diri menjadi teman tidur sebelum kami berbalas khidmat pesanan ringkas (SMS). Dia mendakwa berada di Alor Setar, Kedah dan sedia berjumpa saya dengan syarat memasukkan RM150 ke dalam akaun bank," katanya di sini, semalam.

Azhar berkata, keesokannya, gadis berkenaan menghubunginya tetapi meminta dimasukkan RM100 ke akaun bank sebagai syarat untuk bertemunya di Bandar Perda, Bukit Mertajam. Berikutan itu, lelaki terbabit pergi ke Bandar Perda tetapi gadis berkenaan memaklumkan perlu memasukkan RM100 lagi ke akaunnya.

Bagaimanapun, gadis terbabit tetap tidak muncul selepas dia memasukkan lagi wang. "Saya kemudian membuat laporan di Balai Polis Teluk Air Tawar, selepas kehabisan RM450 untuk memerangkapnya," katanya.

Difahamkan, beberapa lelaki yang teruja dengan tawaran gadis terbabit menjadi 'mangsa' dan kerugian beratus ringgit tetapi enggan membuat laporan polis kerana malu.
Jurucakap polis mengesahkan menerima laporan itu dan berkata taktik gadis berkenaan ialah satu bentuk penipuan bagi menjalankan kegiatan pelacuran menggunakan laman sosial.

.........................................


KahkahkahkahhhhhhhhHHHaaaaaiiikkkkkkkkktttuuuuiiihhhhh!!!!!! Sorang gersang, manakala sorang lagi teransang...!!! Hahahahahahaaaarrraaammmmjadahhhh!!! Kononnya "
Seorang peniaga yang cuba 'menjerat' gadis itu," MENJERAT? Chaittt!!! Mengaku jea la derrr yang ko TERJERAT!!! Lagi mau ego, lagi mau tipu kaaaa lu kasi itu RM450 untuk beromen sama itu Nurul...!!! Hahahaha...

Ape-ape pun, moral dari apa yang terjadi ni tetap ada. Ambil sebagai pengajaran, jangan mudah tertipu. Apatah lagi apabila penipuan tersebut melibatkan nafsu-nafsi... Renung-renungkan...

2 ulasan:

Awanama berkata...

rohaifi: hahaha.. ni kes mcm fahmi izzuddin la ni.. bil air da lama tertunggak..

Rohaifi Azri berkata...

kui kui kui... Fahmi Izzuddin...? Hahahahahaha... Kepala bertakung air dia tu...

Related Posts with Thumbnails